Waarom is je exacte geboortetijd belangrijk voor een geboortehoroscoop? Uitleg + tips geboortetijd achterhalen

Exacte geboortetijd achterhalen voor een geboortehoroscoop reading

Wil je zelf een geboortehoroscoop berekenen of een uitgebreide geboortehoroscoop reading bestellen? Dan heb je jouw geboortedatum, geboorteplaats én exacte geboortetijd nodig. Aan de hand van deze gegevens kan de horoscooptekening worden gemaakt. Maar wat als je jouw geboortetijd niet weet? En waarom is die specifieke tijd nou eigenlijk zo essentieel? Ik leg het je graag uit in deze blogpost!

Belang van geboortetijdstip in astrologie

Een geboortehoroscoop (ook wel radix, horoscooptekening of birth chart genoemd) is eigenlijk een screenshot van de hemel op het moment dat jij je eerste ademteug nam. Als je dit in gedachte houdt, begrijp je waarschijnlijk al wel waarom het geboortetijdstip een belangrijke rol speelt. De zon staat overdag immers op een andere plek dan ‘s nachts. Om een nauwkeurig beeld te krijgen van jouw geboortehoroscoop, moet de geboortetijd zo exact mogelijk zijn.

Ascendant berekenen zonder geboortetijd

Daarnaast heeft het tijdstip invloed op de zogenaamde ascendant. De ascendant is het punt (sterrenbeeld) dat opkwam aan de oostelijke horizon op het moment dat jij werd geboren. Bij veel huizensystemen geeft dit punt het begin van het eerste huis aan. De tijd heeft dus ook invloed op de huizenverdeling in jouw horoscoop. Je kunt jouw ascendant niet berekenen zonder een geboortetijd. Als jouw geboortetijdstip is afgerond of flink afwijkt, kan de ascendant in een ander teken vallen en dus een verkeerd beeld geven.

Geboortetijd opvragen of achterhalen

Er zijn verschillende manieren om jouw exacte tijd te achterhalen. Hieronder lees je een paar handige tips:

  • Zoek jouw geboortekaartje, hier staat vaak een geboortetijdstip op
  • Staat er een afgeronde tijd op jouw geboortekaartje? Zoek dan een ander document waar de geboortetijd op kan staan. Denk aan de papieren van de verloskundige, de achterkant van je eerste babyfoto, een dagboek of invulboekje van de kraamtijd.
  • Vraag de geboortetijd op via de gemeente. Meestal vind je de exacte geboortetijd op een geboorteakte. Bel of mail jouw gemeente voor meer informatie.
  • Zijn de bovenstaande tips geen succes? Vraag dan hulp van een rectificatie astroloog. Diegene kan aan de hand van verschillende technieken jouw geboortetijd achterhalen.

Geboortehoroscoop zonder tijd

Het is soms mogelijk om een geboortehoroscoop reading te bestellen zonder geboortetijd, maar het zal uiteraard veel minder nauwkeurig zijn. Mocht je wel een afgeronde geboortetijd hebben of twijfelen over de nauwkeurigheid, geef dit dan altijd aan bij de astroloog. Wil je graag een PDF reading ontvangen van mij? Stuur me dan eerst even een berichtje. Dan kunnen we samen kijken naar de afgeronde tijd en de invloed ervan op jouw horoscoop!

Scroll naar boven