Astrologie boeken voor beginners: 4 boekentips

astrologie boeken voor beginners nederlands

Het internet staat vol met informatie over astrologie. Je kunt eindeloos veel kennis opdoen door middel van astro blogs, forums, video’s, podcasts, online magazines en social media accounts. Toch raad ik je aan om ook eens astrologie boeken te kopen.

Op deze manier kun je de achtergrond van de informatie beter achterhalen. Je kunt je bijvoorbeeld verdiepen in de visie van de astroloog die het boek heeft geschreven, bewust kijken naar de astrologische stroming en de technieken die er worden gebruikt. Dit soort details worden bij trendy social media posts vaak achterwege gelaten. Daarnaast ben je op internet niet altijd verzekerd van de juiste informatie. Hoewel iedereen een andere kijk heeft op astrologie en geboortehoroscopen, bestaan er natuurlijk wel bepaalde richtlijnen. Het is fijn om dit duidelijk op papier te hebben. Ben jij geïnteresseerd in astrologie, maar heb je nog niet zoveel kennis? Schaf een astrologie boeken voor beginners aan & begin bij de basis. In deze blogpost heb ik 4 fijne boeken tips voor je op een rijtje gezet!

Astrologie boeken voor beginners:

1. Astro Power – Chani Nicholas

Misschien ken je Chani Nicholas al van de leuke Instagram posts en TikTok filmpjes, maar ze heeft ook een geweldig boek geschreven. Astro Power is een perfecte eerste kennismaking met astrologie en de geboortehoroscoop. Ze neemt je stap voor stap mee bij het duiden van jouw Big Three: de zon, de maan en de ascendant. Voor dit boek heb je geen enkele voorkennis nodig. Alles wordt duidelijk en op een hele leuke manier uitgelegd.

2. Astrologie – Carole Taylor

Ben je heel visueel ingesteld? Dan is dit tweede astrologie boek voor beginners een geweldige aankoop. Het boek is prachtig vormgegeven en staat vol met inspirerende illustraties. Het is een feestje om er doorheen te bladeren! Alle tekens, planeten, huizen en astrologische punten worden er in besproken. Carole Taylor gaat zelfs in op de Maansknopen en specifieke thema’s die je terug kunt vinden in de geboortehoroscoop. Het is een super handig overzicht, maar je moet wel nog een beetje puzzelen om je eigen plaatsingen te kunnen duiden.

3. Star Power – Vanessa Montgomery

Als je het geen probleem vindt om in het Engels te lezen, is het compacte boekje Star Power van Vanessa Montgomery een leuke aankoop. Ook heel tof om cadeau te geven aan een mede-astrologieliefhebber! Je kunt het boek qua inhoud vergelijken met astrologie boek nummer 2, alleen dan zonder de uitbundige illustraties. Het is lekker beknopt en geschreven met een moderne twist. Waarschijnlijk maken sommige omschrijvingen je zelfs aan het lachen.

4. Leven met de maan – Yasmin Boland

Het Moonology boek gaat niet zozeer over de geboortehoroscoop, maar meer over de cyclus van de maan. Je leest hoe je je het beste kunt verbinden met het natuurlijke ritme. Er wordt onder andere uitgelegd wat het betekent als de maan door een bepaald teken of huis loopt. Ook leer je meer over volle maan en nieuwe maan ceremonies. Het boek is een echte aanrader als je een sterke connectie hebt (of wil opbouwen) met de maan en haar fases. Je ziet vaak dat hoogsensitieve personen hier veel baat bij hebben.

Tip! Lees ook mijn artikel ‘Hoogsensitief of hooggevoelig: wat is het verschil?’

Scroll naar boven