Gratis geboortehoroscoop maken: tips en uitleg

hoe geboortehoroscoop gratis berekenen astro

Ben jij benieuwd hoe jouw eigen geboortehoroscoop eruitziet? Goed nieuws: je kunt dit heel eenvoudig én gratis opzoeken. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je een persoonlijke horoscooptekening kunt maken.

Wat is een geboortehoroscoop?

Je kunt een geboortehoroscoop zien als een blauwdruk van de hemel op het moment dat jij werd geboren. De stand van de planeten vertelt meer over jouw karakter, potentiële talenten en mogelijke valkuilen. Hele interessante informatie dus! Geboortehoroscopen worden ook wel birth charts, natal charts, horoscooptekeningen of een radix genoemd. Het is een grote cirkel met allerlei symbolen en getallen. In de buitenste ring vind je de welbekende sterrenbeelden van Ram tot en met Vissen. Binnenin de cirkel zie je de zon, maan, planeten en andere hemellichamen. De plaatsingen en onderlinge verbindingen onthullen informatie over jou en jouw potentie.

Hoe bereken je een birth chart?

Tegenwoordig zijn er hele handige websites en programma’s om jouw birth chart binnen een paar minuten te bereken. Je hoeft er zelf dus geen lastige berekeningen op los te laten! Het enige wat je nodig hebt zijn jouw geboortegegevens: de geboortedatum, geboorteplaats en exacte geboortetijd.

Je maakt gemakkelijk een geboortehoroscoop via de website van Astrodienst (Astro.com). Volg hiervoor het stappenplan:

  • Ga naar de website van Astro.com
  • Klik links boven op ‘Horoscopes’
  • Klik op ‘All horoscopes at glance’
  • Klik op de eerste afbeelding ‘Chart drawing, Ascendant’
  • Klik op ‘Enter birth data’
  • Vul hier jouw geboortegegevens in en maak jouw geboortehoroscoop

Andere handige websites waar je een geboortehoroscoop gratis kunt berekenen:

  • Astro Charts – astro-charts.com
  • Astro Seek – astro-seek.com

Help! Ik begrijp niets van mijn horoscoop

Wanneer je voor het eerst een geboortehoroscoop ziet, kan het behoorlijk overweldigend zijn. Zeker als je nog weinig kennis hebt van astrologie. Ik raad je aan om te beginnen bij de plaatsing van de zon, de maan en jouw ascendant. Deze drie punten in jouw horoscoop worden ook wel ‘your big three’ genoemd.

Vind je het lastig of ben je op zoek naar meer diepgang? Bestel dan een uitgebreide Big three reading via mijn webshop!

Geboortehoroscoop reading bestellen

Ben je al op de hoogte van ‘jouw grote drie’? Ook dan is het interessant om een persoonlijke geboortehoroscoop reading te bestellen. Ik duik er met alle liefde voor je in! Naast de tekens van de zon, maan en ascendant, bespreek ik ook de betrokken huizen en belangrijkste aspecten. Dit geeft nog meer inzichten. Daarnaast voeg ik gepersonaliseerde reflectievragen toe en help ik je graag om punten vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Zelfs dit kleine stukje van jouw geboortehoroscoop onthult al zoveel waardevolle informatie.

Scroll naar boven